BURSA GENÇLİK MECLİSİ LİSELİLERİN SESİ OLDU
08 NİSAN 2012
BASIN BÜLTENİ
BURSA GENÇLİK MECLİSİ LİSELİLERİN SESİ OLDU
- BURSA KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ‘2. BURSA LİSE TEMSİLCİLERİ BULUŞMASI’NDA LİSE ÖĞRENCİLERİ, KENT YÖNETİMİ VE EĞİTİM SİSTEMİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİ ÖZGÜRCE DİLE GETİRDİ.
BURSA – Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından bu yıl 2.’si yapılan ‘Bursa Lise Temsilcileri Buluşması’nda lise öğrencileri, bir araya gelerek eğitim taleplerini dile getirip çözüm yollarını konuştu.
Bursa’da ve Türkiye’de ilk ‘Lise Temsilcileri Buluşması’nı geçen sene gerçekleştiren Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ikinci toplantıya da yoğun katılımla ev sahipliği yaptı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu’nda düzenlenen buluşmaya, 17 ilçede bulunan liselerin öğrenci meclis başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, gençleri bir araya getirdikleri için mutlu olduğunu belirtti. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından başlatılan lise temsilcileri buluşmalarının Türkiye’de bir ilk olduğunu anlatan Pala, “Diğer şehirlerde de bu tip toplantıların yapılmasına öncü oluyoruz. Bursa Kent Konseyi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla Türkiye’nin en güçlü, en aktif, en dinamik kent konseyidir. 32 ayda 3 bin 600 etkinlik yaptık. Bunu toplumsal denge çizgisi anlayışıyla herkese ve her kesimden insana söz vererek başardık. Gençlerin bizlerden daha fazla ve verimli etkinlik yapmasını bekliyoruz. Gençler, Bursa Kent Konseyi ve benzeri kurumların sağladığı imkanlardan istifade etmelidir. Çünkü önümüzdeki yıllarda idari mekanizmalarda yer alacak olacak olan gençlerin düşüncelerini önemsiyoruz. Türkiye’nin güçlü olması için gençlerin bilgi ve birikimli olması gerekir. Bu tarz kaliteli toplantıları takip etmenizde fayda var” dedi.
Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Pala, Avrupa’nın sallandığı bir dönemde ülkemizin dimdik ayakta kalabildiğini belirtti. 72 milyonun daha iyi konuma gelebilmek için çalışacağını vurgulayan Pala, Bursa’da yaşayanların da diğer bölgelere karşı sorumluluk taşıdığını anlattı. Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu ise, okulları ve içerisinde yaşadıkları topluma karşı duyarlı olan gençleri tebrik etti. Hacıoğlu, “Duyarlı çalışan ve söz söyleme fırsatı veren Gençlik Meclisi, lise öğrencileri tarafından da iyi değerlendirilmelidir” şeklinde konuştu.
Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Darılmazlar ise, politika üretimi alanında en önemli projeleri olan ‘Lise Temsilcileri Buluşması’nı ikinci kez düzenlemekten gurur duyduklarını söyledi. Bu toplantıların Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Darılmazlar, “Geçtiğimiz yıl toplantıdan çıkan sonuçları karar alıcılara ulaştırdık. Bu toplantıda da fikir ve düşüncelerimizi paylaşmaktan asla çekinmeyelim. Bu konuda Gençlik Meclisi olarak aracı olmaya hazırız. Toplantıya katkı sağlayan lise temsilcilerine teşekkür ediyorum. Gençler birlikte çalıştığında neleri başarabildiğini göstereceğiz” diye konuştu.
İl Öğrenci Meclisi Başkanı Berkuncan Topaler ise, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gençlerin dün, bugün ve yarın olduklarını ifade eden Topaler, gençlerin düşüncelerini özgürce dile getirmesini ve yetkililer tarafından dikkate alınmasını istedi. Konuşmaların ardından Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Furkan Öksüz tarafından ‘Bursa Gençlik Meclisi’nin çalışmaları anlatıldı. Gençlik Meclisi Lise Temsilcisi Ahmet Can Üneş ise ‘lise temsilcileri buluşmaları süreci’ hakkında bilgi verdi. Daha sonra ‘Lise öğrencilerinin eğitim sistemiyle ilgili talepleri’ konulu oturuma geçildi. Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Darılmazlar’ın moderatörlüğünü üstlendiği oturumda, lise öğrenci temsilcileri tek tek söz aldı.
“Liseli gençler sıkıntılarını tek tek dile getirdi”
Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen ‘2. Lise Temsilcileri Buluşması’nda öğrencilerin dile getirdiği konuların başlıkları ise şunlardan oluştu:
“Okulların fiziki şartları engellilere uygun hale getirilmeli, staj yapılan yerlerde öğrenciler alanı dışında çalıştırılmamalı, ulaşım sıkıntısı halledilmeli, sivil toplum kuruluşlarıyla lise öğrencileri daha fazla çalışmalı, okulların çevrelerinde güvenlik tedbirleri artırılmalı, ders kitapları daha fazla bilgi içermeli, eğitim sistemi sürekli değişmemeli, üniversite seçimi öncesi mesleklerin tanıtılması için bilgilendirme toplantıları yapılmalı, okullarda spor salonları artırılmalı veya iyileştirilmeli, öğrenci meclisleri kendi yayın organlarını çıkartmalı, meslek liselerinin önü açılmalı, eğitim parasız verilmeli, eğitim sistemi üzerindeki çalışmalarda öğrenci ve öğretmenlerin de düşünceleri alınmalı, okullara yakın üst geçitler yapılmalı, öğretmenler sosyal sorumluluk konularına daha duyarlı olmalı, aileler çocuklarına anlayışla yaklaşmalı, öğretmenler üst idarecilerinden çekinmemeli, okullarda bilgisayar sınıfları oluşturulmalı, Okul müdürlerine yönelik bu tarz toplantılar yapılmalı”
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ