BURSA KENT KONSEYİ MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

05 HAZİRAN 2011

BASIN BÜLTENİ

BURSA KENT KONSEYİ MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
- KAMU VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN ÇATI KURULUŞU OLAN BURSA KENT KONSEYİ, MERİNOS AKKM DÜZENLENEN TOPLANTIYLA KÖY VE MAHALLE MUHTARLARINI BİR ARAYA GETİRDİ.

BURSA– Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda bir araya gelen 7 merkez ilçede bulunan köy ve mahallelerin muhtarları, yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek yetkililerin çözüm bulmasını istedi.

Kentin kamu ve sivil toplum örgütlerinin çatı kuruluşu olan Bursa Kent Konseyi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) düzenlenen toplantıyla köy ve mahalle muhtarlarını bir araya getirdi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ve Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin’in katıldığı toplantıya, 7 merkez ilçedeki köy ve mahallelerin muhtarları katıldı. Muhtarlığın yerel demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu söyleyen Başkan Mehmet Semih Pala, vatandaşlarla birebir iletişim halinde olan muhtarlık müessesesinin daha güçlü hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Daha önce Yerel Gündem 21 adıyla bulunan kuruluşların daha işlevsel hale getirilerek kent konseyleri adıyla yollarına devam ettiğini anlatan Başkan Pala, 2 yıl önce seçimle iş başına geldiklerini, bu kısa sürede Türkiye’ye örnek ve en güçlü bir kent konseyi olduklarını ifade etti. 2 yıl içerisinde Bursa Kent Konseyi olarak bin 500’ün üzerinde faaliyet yaptığını dile getiren Başkan Pala, birçok kurumun yapamayacağı çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti. Bursa Kent Konseyi’nin gücünü halktan, desteğini ise Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden aldığını söyleyen Başkan Pala, “Bursa’nın her kesimi Bursa Kent Konseyi’ni sahiplendi. Çünkü her görüş ve düşünce düzenlendiğimiz toplantılarda rahat bir şekilde konuşabiliyor. Bizler bu ortamları hazırlıyoruz. En zor konuları bile oy birliği içerisinde hallettik. Artık Bursa’da yeni bir model gerçekleştireceğiz ve semt veya bölgesel olarak kent konseyi birimlerini oluşturacağız. Buralarda temel dayanağımız muhtarlar olacak. Bir köprü olarak muhtarlara yardımcı olmak istiyoruz. Bu konudaki görüşlerinizi de önemsiyoruz. Bu sistem iyi oluşturulursa Türkiye’ye örnek olur” dedi.

Toplantıda söz alan köy ve mahalle muhtarları, düzenlenen bu toplantının çok önemli olduğunu ve verimli geçtiğini belirtti. Yaşadıkları semtlerde karşılaştıkları sıkıntıları dile getiren muhtarlar, kendilerine gereken değerin verilmediğini, partilerin belirlediği mahalle temsilcilerinin artık önlerine geçtiğini vurguladı. Özlük haklarının bulunmadığından da şikayet eden muhtarlar, ilgili kurumların yöneticilerine ulaşmakta zorluk çektiklerini ifade etti. Çalıştıkları binaların çok küçük olduğunu, giderleri ise kendi ceplerinden karşıladıklarını anlatan muhtarlar, seçim dönemlerinin ardından kendilerini hiçbir meclis üyesinin de ziyaret etmemesini eleştirdi. Köylerin yerleşik sınırlarındaki imar planlarının düzenlenmesini de isteyen muhtarlar, vatandaşların işlerini halletmek için kullandıkları toplu taşıma araçlarından ücretsiz bir şekilde yararlanmaları gerektiğini ifade etti.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ