BURSA KENT KONSEYİNDEN STKLARA KREDİ KATKISI
2 MART 2011
BASIN BÜLTENİ
BURSA KENT KONSEYİ’NDEN STK’LARA KREDİ KATKISI
- BAŞBAKANLIK MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ (MFİB) TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ‘YEREL DÜZEYDE SİVİL KATILIMIN GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI’NA BAŞVURAN VE BURSA KENT KONSEYİ’NİN ORTAK VE YÖNLENDIRICI OLDUĞU YAKLAŞIK 30 BİN EUROLUK 3 PROJE KABUL GÖRDÜ.
BURSA – Bursa Kent Konseyi’nin ortak ve yönlendirici olduğu 3 proje, sivil toplum kuruluşlarının geliştirdiği projelerin desteklenmesi hedefiyle açılan ‘Yerel Düzeyde Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Hibe Programı’nda kabul gördü.
Türkiye’deki yerel düzeyde etkinlik gösteren sivil toplum kuruluşlarının geliştirdiği projelerin desteklenmesi hedefiyle Avrupa Topluluğu Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) kapsamında ‘Yerel düzeyde sivil katılımın güçlendirilmesi hibe programı’ açıldı. Başbakanlık Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) tarafından yürütülen hibe programına, Bursalı 3 derneğin Bursa Kent Konseyi ile ortak geliştirdikleri projeler kabul edildi.
Süreç hakkında bilgi veren Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, “IPA kapsamında MFİB tarafından çağrılar açılmış, Bursa Kent Konseyi Sivil Toplum Geliştirme ve Projeler Ofisi de bu çağrıları takip etmiştir. Uygun çağrılar için sivil toplum kuruluşları ile ortak projeler hazırlanmıştır. Hazırlanan projeler MFIB tarafından uygun bulunarak proje sözleşmeleri imzalanmıştır. Bu kapsamda Bursa Kent Konseyi projelerde ortak olarak yer almış ve proje yürütücüsü olan derneklere proje hazırlama ve uygulama sürecinde destek vermiştr. Bu kapsamda Bursa Kent Konseyi’nin ortak ve yönlendirici olduğu 3 proje kabul görmüştür” diye konuştu.
Kabul edilen projeleri de anlatan Pala, “Bu projelerin birincisi Sosyal Politikalar Merkezi’nin (SOMER) ‘Engelimiz Kent Olmasın Projesi’, ikinci proje, Ekolojik Yaşam Derneği’nin (EKODER) ‘Bursa’da Çevre Sorunlarına Sivil Katılım Projesi’ ve üçüncü proje ise Kadın Adayları Destekleme Derneği’nin (KADER) ’Eşitiz, O Halde Güçlüyüz Projesi’dir. Süreleri 6 ile 7 ay arasında olan projelerin yaklaşık toplam bütçesi ise 30 bin Euro’dur” dedi.
Amaç sivil toplumun kurumsallaşmasına katkı sağlamak
Kent konseyleri yönetmeliğinde ‘sivil toplumun gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkıda bulunmak” ifadesi yer aldığını hatırlatan Pala, “Bursa Kent Konseyi, halkın yönetime katılımını sağlayacak mekanizmaları geliştiren, halkın kendi sorunlarına sahip çıkmasını özendiren, demokrasiyi esas alan ve sivil toplumu önceleyen bir oluşumdur. Kent Konseyi’nin temel amaçlarından birisi de sivil toplumun kurumsallaşmasına katkı sağlamaktır. Bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin gelişmesine katkıda bulunmak, Bursa ortak paydasında projeler gerçekleştirmek amacıyla yerel sivil toplum örgütleriyle birlikte proje hazırlık çalışmaları gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
Yerel Gündem Şube Müdürvekili Yasemin Tatlı, Projeler Ofisi Görevlisi Yıldız Odaman Cindoruk, Projeler Ofisi Görevlisi Ayşe Hacıoğlu ve Cüneyt Acar’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ise Bursa’daki sivil toplum örgütlerinin gelişmesinin şehir için önemli olduğunu vurgulayarak bu tür proje çalışmalarına Sivil Toplum Geliştirme ve Projeler Ofisi ile katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ