ENGELİMİZ KENT OLMASIN

30 MART 2011

BASIN BÜLTENİ

‘ENGELİMİZ KENT OLMASIN’
— SOSYAL POLİTİKALAR MERKEZİ DERNEĞİ’NİN (SOMER) KOORDİNASYONUNDA UYGULANAN ‘ENGELİMİZ KENT OLMASIN’ PROJESİ İLE KENTTEKİ FİZİKİ ENGELLERİN ORTADAN KALDIRILMASI KONUSUNDA KAMU KURULUŞLARINDAN BİLİNÇ OLUŞTURULMASI AMAÇLANIYOR.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Bursa Valiliği İl Özürlüler Kurulu, Engelliler Kültür Sanat Derneği’nin (Ensader) ortağı olduğu ve Sosyal Politikalar Merkezi Derneği’nin (SOMER) koordinasyonunda yürütülen ‘Engelimiz Kent Olmasın’ projesi ile fiziki engeller konusunda kamu kuruluşlarından bilinç oluşturulması amaçlanıyor.

Avrupa Birliği Yerel Düzeyde Sivil Katılımın Güçlendirilmesi programınca desteklenen ‘Engelimiz Kent Olmasın’ projesi, Merinos AKKM Bursa Kent Konseyi ofislerinde tanıtıldı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından ortaklaşa finanse edilen projenin toplantısına, kamu kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Bursa Kent Konseyi’nin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek sivil toplumu geliştirmek amacıyla ofis oluşturduğunu hatırlattı. Sivil toplum kuruluşlarının gelişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Keskin, Sivil Toplum Geliştirme Ofisi’nin, STK’ların yurtdışı kaynaklı projelerden fon desteği alması için çalıştığını da ifade etti. Keskin, “Bu projemiz de Sivil Toplum Geliştirme Ofisi’nin katkı ve desteğiyle başvurularak kabul edilmiştir. Sivil Toplum Geliştirme Ofisimiz, STK’ların gelişmesine ve kapasitelerinin artmasına katkı sunmaya devam edecektir” dedi.

Bursa Valiliği İl Özürlüler Kurulu Koordinatörü Sadık Zeybek ise, projeye ana ortak olarak dahil olduklarını dile getirdi. 47 derneğin tek bir çatı altında toplandığı ve sadece özürlülere yönelik hizmet eden bir birim olduklarını anlatan Zeybek, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile güzel çalışmalara imza attıklarını, yine iyi bir çalışmaya başladıklarını hatırlattı. Başbakanlık Genelgesi ile tüm kamu binalarının engellilerin tam hizmet alacak şekilde düzenlenmesinin son tarihinin 7 Temmuz 2012 olduğunu da hatırlatan Zeybek, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi’ne tam yetki vererek kamu binalarının denetlenmesi görevi verdiklerini söyledi.

Ensader Başkanı Ayhan Zenbilci, kentin kendilerine engel olduğunu belirtti. Kentin en küçük noktasından en büyük noktasına kadar engellerle dolu olduğunu ifade eden Zenbilci, “Toplumda ısrarla kadına, çocuğa, engelliye ayrı hizmet götürebilmek için maalesef parçalanmalar söz konusudur. Bu da hizmetlerin kalitesini baltalamaktadır. Oysa insanı bütün olarak ele alsak hizmetler daha iyi ulaşacaktır. Mesele Yenişehir Havaalanına yakın zamanda gittim ve engelsiz bir havaalanımızın olduğunu gördüm. İsterdik ki tüm kurumlarımız sorunların çözümü noktasında bir şeyler yapsın. Projenin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah engelsiz bir Bursa’da yaşarız” diye konuştu.
Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez ise, amaçlarının engellileri sosyal hayata çekmek olduğunu dile getirdi. Bursa Valiliği ile ortaklaşa yürüttükleri kamu binalarını denetleme projesinden de bahseden Sönmez, bu projenin de Bursa’ya faydalı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından ‘Engelimiz Kent Olmasın’ projesi asistanı Özlem Acar tarafından proje bilgilendirme sunumu yapıldı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ