KENT KONSEYİ 50 AYDA 5 BİN 881 FAALİYETE İMZA ATTI

 05 EKİM 2013

BASIN BÜLTENİ

KENT KONSEYİ 50 AYDA 5 BİN 881 FAALİYETE İMZA ATTI
- BURSA KENT KONSEYİ (BKK) BAŞKANI SEMİH PALA, “ŞEHRE SIKINTI ÇIKARMAK İÇİN DEĞİL, ŞEHRİN SIKINTILARINA ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN GÖNÜLLÜLERİMİZLE BİRLİKTE ÇALIŞTIK. ÜLKEMİZİN VE BURSA’NIN MESELELERİNİ TOPLANTILARDA KONUŞTUK, HERKESE SÖZ HAKKI VERDİK”

BURSA – Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, şehre sıkıntı çıkarmak için değil, şehrin sıkıntılarına çözüm üretmek için gönüllülerle birlikte çalıştıklarını, 50 ayda 5 bin 881 faaliyete imza attıklarını söyledi.

Bursa TV’de Cengiz Çimsöken’in sunduğu ‘Gündem Özel’ programına konuk olan Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, Türkiye’nin en güçlü ve en aktif kent konseyi olan BKK hakkında bilgi verdi. Yerel Gündem 21 süreçlerinin Belediye Yasası’na kent konseyleri kavramı olarak girdiğini anlatan Pala, kent konseylerinin Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde çok önemli bir kavram olduğunu söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ve Başkanı Recep Altepe’nin destek ve katkılarıyla BKK’nin, kent konseyleri arasında ön sıralarda yer aldığını belirten Pala, “Bursa Kent Konseyi görevlerinin bilinciyle çalışarak Türkiye’nin en güçlü, aktif ve dinamik kent konseyi oldu. Herkese ve her kesime hitap etme ve toplumsal denge çizgisi anlayışımızla kısa sürede tüm Bursalılar tarafından kabullenilen kuruluş olduk. Şehre sıkıntı çıkarmak için değil, şehrin sıkıntılarına çözüm üretmek için gönüllülerimizle birlikte çalıştık. Ülkemizin ve Bursa’nın meselelerini toplantılarda konuştuk, herkese söz hakkı verdik. Çıkan sonuçları da ilgili yerlere ileterek takipçisi olduk. Çünkü kent konseyleri birer demokrasi platformudur. 4 Meclis, 30 Çalışma Grubu ve yüzlerce gönüllümüzle birlikte 50 ayda 5 bin 881 faaliyete imza attık. Bir Bursa markası olarak artık diğer şehirlerdeki kent konseylerine de yardımcı oluyoruz” dedi.
Panel, seminer, toplantı, sergi gibi geniş yelpazede çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Pala, Engelliler Meclisi, Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi, Çocuk Meclisi ve çalışma gruplarının örnek ve uluslararası alanda çalışmalar yaptığını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi şirketi tarafından işletilen ve yönetilen Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Genel Koordinatörlüğü görevini de sürdüren Semih Pala, Bursa’nın sanayi şehrinden turizm ve tarih şehrine geçerek kimlik değiştirmesi gerektiğini belirtti. Kongre merkezlerinin genelde özel sektör tarafından işletilmesine karşın Bursa’da bütün zorluklara rağmen Merinos AKKM’nin kamu gücüyle çalıştırıldığını dile getiren Pala, geliştirilen ‘Bursa Modeli’ sayesinde Türkiye’nin en yoğun ve en aktif kongre ve kültür merkezi olduğunu anlattı. Merinos AKKM’nin projesinde eksikliklerin ve fazlalıkların olduğunu kaydeden Pala, “Recep Altepe döneminde, çok tenkit ettiğimiz kongre merkezini işletmek bize nasip oldu. Burası artık Bursa’nın malıdır. Yapanlardan ve yaptıranlardan Allah razı olsun. Bizler yönetici olarak geçmişle kavga etmek yerine işletiyor, eksikleri tamamlıyoruz. Herkese ve her kesime açık şekilde tesisleri çalıştırıyoruz. Açıldığı günden bu yana 40 ayda 2 bin 262 faaliyet yapıldı. 2 milyon kişi hareketi yaşandı” diye konuştu.
Uluslararası kongrelerin Merinos AKKM’ye değil, Bursa’ya getirilmesi için herkesin üzerine düşeni yapmasını isteyen Pala, şehir hazır olmadan uluslararası kongrelerin getirilemeyeceğini söyledi. “Uluslararası kongreler önce Türkiye’ye gelmesi için ikna edilmeli, ardından İstanbul ve Antalya’dan sonra Bursa’ya çekilmelidir” diyen Pala, şehrin tanıtılması, pazarlanması, çekim merkezi haline gelmesi için çalışmaların süreceğini kaydetti. Merinos AKKM’nin sıkıntılarına da değinen Pala, şunları söyledi;
“Merinos AKKM’yi bir numara yapmamıza karşın en büyük salonumuz Osmangazi Salonu’nda sıkıntılar var. Bunları şikayet için söylemiyoruz. Zaten tesisleri Türkiye’nin bir numarası haline getirdik. Ancak 1750 metrekare sahnesi, 1500 metrekare tabanı, 1653 koltuğu bulunan salon konserlere uygun değil. Balkonlardaki bazı koltuklar, proje hatası sebebiyle sahneyi görmüyor. En başında ‘konser salonu mu? Kongre salonu mu?’ diye karar verilmeliydi. Kongre salonu geniş ve 3 bin kişilik olmalıdır. 1653 kişilik salonumuz konserlerin yanı sıra uluslararası kongreler için de küçük bulunuyor. Bunlara rağmen tesisleri aktif tutuyoruz. Bursa’ya uluslararası kongreleri getirebilmek için yakın zamanda 3 bin kişilik kongre salonu yapılmalı. Bunu yine Merinos tesisleriyle entegre halde Merinos Stadı’nın yerinde yapabilirsiniz”.

Bu yıl üçüncüsü yapılan Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali’ne (Bursa FotoFest) de değinen Pala, amatör fotoğrafçılarla dünyaca ünlü fotoğrafçıları buluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Bu sene dünyanın en büyük fotoğraf sergisini açacaklarını anlatan Pala, 222 fotoğraf sanatçısının 86 sergisi ve 2 bine yakın seçilmiş fotoğrafının bir ay boyunca Merinos AKKM’de sergileneceğini açıkladı. Yapılan yarışmalara ve sergiler için toplam 10 bin fotoğrafın gönderildiğini hatırlatan Pala, 6 kıtanın 5’inde yer alan 58 farklı ülkeden 2 bin 300 kişinin fiilen veya fotoğrafla festivalde katıldığını belirtti.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ