KÜLTÜR SANAT HAFTASI’NDA ‘SANAT VE UYGARLIK’ KONUŞULDU

10 ŞUBAT 2015

BASIN BÜLTENİ

KÜLTÜR SANAT HAFTASI’NDA ‘SANAT VE UYGARLIK’ KONUŞULDU
- BKK KÜLTÜR SANAT ÇALIŞMA GRUBU GÖNÜLLÜLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN KÜLTÜR SANAT HAFTASI’NIN İKİNCİ GÜNÜNDE EBRU SANATI UYGULAMALARI ANLATILIRKEN, ÇİNİ SANATI USTASI TURGUT TUNA ‘SANAT VE UYGARLIK’ ADINA SÖYLEŞİ YAPTI.

BURSA - Bursa Kent Konseyi (BKK) tarafından düzenlenen ‘Kültür Sanat Haftası’ kapsamında ebru sanatı uygulamalı olarak anlatılırken, ‘Sanat ve Uygarlık’ üzerine hasbihal edildi.

BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu gönüllüleri tarafından hazırlanan Kültür Sanat Haftası, dolu dolu programlarıyla devam ediyor. Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’ndeki programın ikinci gününde, atölye çalışması kapsamında BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Gülay Ünal tarafından ebru sanatı uygulamalı anlatıldı. Sanatseverlerin ilgi gösterdiği programın söyleşi bölümünde ise Çini sanatı ustası Turgut Tuna, tecrübelerini aktardı. ‘Sanat ve Uygarlık’ konulu sunum yapan Turgut Tuna, her estetik verinin altında mutlaka yaşam birikimi olduğunu söyledi. Kültürün kendine has bir dili olduğunu, tek başına sanat unsuru görünmese de anlattıklarına bakıldığında zarif tarafının yakalanacağını belirtti. Hiçbir şeyin başlangıcındaki gibi kalamayacağını, sanatın da değişimlere açık olup yeniliklere uyarak insanı kavraması gerektiğini söyledi. Geleneksel sanatla uğraşanların karşılık beklemeden kültür taşıyıcılığı yaptığını ifade eden Tuna, “Zamana karşı savaşan insanlara her zaman saygı duymalıyız. Bugünün sanatına ayak uydurabilmek için değişimi fark etmek lazım. Günümüz sanatının, estetik yaşam için yeniliklerden uzak kalacağımıza dair vaazları var. Bu zamanı nasıl estetik yaşayacağız? Anlatım biçimleri, kullanılan simgeler, yaşamımızı güzel kılan herşey anlatımın içinde yerini bulduğu vakit günümüz sanatı oluşacak. Sanat, yaşanabilir, hoş, estetik, duyarlı şık yaşam biçimidir” dedi.

Program soru cevap bölümüyle sona erdi.

Kültür Sanat Haftası’nın programı şöyle;

10 Şubat 2015 Salı
13.00 Atölye Çalışması – Hüsnü Hat ve Minyatür
18.00 Seminer – Prof. Dr. Mustafa Kara (Tasavvuf)

11 Şubat 2015 Çarşamba
13.00 Atölye Çalışması – Çini
18.00 Seminer – Avni İnci (Konuşamadığımız Türkçe)

12 Şubat 2015 Perşembe
13.00 Atölye Çalışması – Taş Sanatı
15.00 Atölye Çalışması – Çarık Dikimi
18.00 Seminer – Ahmet Bayer (Emirsultan Hazretleri)

13 Şubat 2015 Cuma
13.00 Atölye Çalışması – Çini
18.00 Seminer – Dr. İbrahim Afif Karakılıç (Sanat ve Sanatla Psikoterapi)

14 Şubat 2015 Cumartesi
13.00 Tasavvuf Musikisi ve Sema Gösterisi

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ