PALA; KATILIMCILAR LOGONUN YENİDEN DÜŞÜNÜLMESİ GEREKTİĞİNİ İFADE ETTİ
16 KASIM 2014
BASIN BÜLTENİ
PALA; “KATILIMCILAR LOGONUN YENİDEN DÜŞÜNÜLMESİ GEREKTİĞİNİ İFADE ETTİ”
- BKK BAŞKANI SEMİH PALA, “BURSA KONUŞUYOR-BURSA ŞEHİR LOGOSU” GENEL KONSEY TOPLANTISINDA KATILIMCILARIN BÜYÜK KISMININ LOGONUN YENİDEN DÜŞÜNÜLMESİ GEREKTİĞİNİ İFADE ETTİĞİNİ HATIRLATTI.
- PALA; “VATANDAŞLAR KAVGA ETMEDEN, MEDENİCE MESELELERİN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAMALI. İDARECİLER DE HALKIN TENKİTLERİNE KULAK VERMELİDİR” DEDİ.
BURSA – Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, son yapılan “Bursa Konuşuyor-Bursa Şehir Logosu” Genel Konsey toplantısında katılımcıların yüzde 95’inin logonun yeniden düşünülmesi gerektiğini ifade ettiğini hatırlatarak, idarecilerin vatandaşın dediklerine kulak vereceğine inandığını söyledi.
Televizyon programına konuk olan BKK Başkanı Semih Pala, BKK tarafından düzenlenen ‘Bursa Konuşuyor- Bursa Şehir Logosu” Genel Konsey toplantısıyla ilgili bilgi verdi. Bursa Kent Konseyi’nin şehir için hazırlanan logoyu tanıtım toplantısında öğrendiğini belirten Pala, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden olan Bursa’nın simgesinin de önem taşıdığını aktardı. Logonun açıklanmasının ardından Bursa Kent Konseyi’ne konunun görüşülmesi için teklifler geldiğini açıklayan Pala, “Ülkemizi ve Bursa’yı ilgilendiren önemli konuları her kesimden insanları biraraya getirerek konuşturmak bizim görevimizdir. Bursa Valiliğinin, şehrin marka değerinin artması, turizmine katkıda bulunması amacıyla yaptığı logo çalışmasını iyi niyetli bir adım olarak görüyoruz. Ancak toplumdan gelen tepkiler ve talepler üzerine Bursa Kent Konseyi’nin ‘Bursa Konuşuyor’ Genel Konsey toplantısında ele aldık. Toplantıda, açık yüreklilikle ve medenice katılımcılar konuştu. BKK olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Kent konseyinin bir görüşü olmaz. Görüşümüz, katılımcılarımızın genel konsey toplantılarından oluşan fikirleri ilgili yerlere iletmektir” dedi.
“Kent Konseyi olarak raporlayarak ilgili yerlere göndereceğiz”
Toplantıda, daha çok lale figürü ile Bursa’nın bağdaşıp bağdaşmadığının gündeme geldiğini hatırlatan Pala, Valiliğin konuyu toplumla paylaşmadan niye yaptığının da sık sık dile getirildiğini söyledi. "Şehirle ilgili kalıcı işler, kalıcı olan kesimlerle yapılmalı. Şehrin logosu da kalıcı bir iştir" diyen Pala, şunları söyledi;
"Yöneticiler vatandaşın taleplerine ters hareket etmemeli. Gelen talepleri ve düşünceleri mutlaka dinlemeliler. Toplantıda katılımcıların dile getirdiği görüşler şunlar olmuştur.
‘Bursa denilince akla öncelikle lale gelmiyor.
Logo değiştirilmeli.
Takdim edilen logoya odaklanmalıyız.
Kamuoyu işin içine katılarak daha uygun logo seçilmeli.
Taşınmaz bir değer logo olarak tercih edilmeli.
Yarışma açılmalı ve her kesimden görüş alınmalı.
Logo vatandaş tarafından seçilmeli.
Bursa’nın bu logo ile dünyaya tanıtılması mümkün değil.
Lale, Tuna Nehri’ni, Somuncu Baba’yı hatırlatıyor.
Logo, Bursa’yı temsil etmiyor´.
Kent Konseyi olarak biz bunları raporlayarak ilgili yerlere göndereceğiz. BKK katılımcılarının yüzde 95’i logonun yeniden düşünülmesi gerektiğini ifade etmiştir” diye konuştu.
“İdareciler halkın tenkitlerine kulak verecektir”
“Vatandaşlar kavga etmeden, medenice meselelerin çözümüne katkı sağlamalı. İdareciler de halkın tenkitlerine kulak vermelidir" diyen Pala, kent konseyinin çektiği fotoda Bursa ile lale figürünün bağdaşmadığının görüldüğünü belirtti. Pala, Uludağ, teleferik, kılıç kalkan, çınar yaprağı, Yeşil Türbe, Hacivat ve Karagöz, Ulu Cami gibi unsurlar kullanılarak dünyaya hitap eden logolar da oluşturulabileceğini kaydetti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla Bursa Kent Konseyi’nin Türkiye’nin en büyük ve en güçlü kent konseyi olduğunu ifade eden Pala, Bursalıların kabullendiği ve sempati duyduğu kurum haline geldiğini dile getirdi. Pala, ‘Toplumsal Denge Çizgisi’ anlayışı, herkese ve her kesime söz verme çizgisini benimsediklerini, bunun da olumlu karşılandığını anlattı.
Her insanın hadiseler ve gelişmeler karşısında bir görüşe ve duruşa sahip olduğunu belirten Semih Pala, esas olanın farklı görüşlerin ve yaşam tarzlarının bir arada bulunabileceği sistemleri getirebilmek olduğunu anlattı. 45 senedir sosyal, siyasal ve kültürel hayatın aktif olarak içerisinde olduğunu hatırlatan Pala, kendi jenerasyonunun birçok badire atlattığını, bu yüzden çok fazla tecrübeye sahip olduğunu aktardı. Kendisini ‘çağdaş, sosyal, muhafazakar ve demokrat’ olarak tanımladığını hatırlatan Pala, “Bunlar ideolojik kavramlar değildir. Toplumsal bakış açısıdır. Birçok yöneticilik deneyimim de oldu. Bursa Kent Konseyi tecrübemizle ‘Toplumsal Denge Çizgisi’ anlayışını, herkese ve her kesime hitap edebilme kavramını geliştirdik. Bu konuda başarılı olabilmek için de çok özellikli olmak gerekir. Bu yüzden bilimde, ekonomide çağdaşım. Kültürel yaşantıda muhafazakarım. Yardımlaşma ve dayanışmada sosyalim. Fikir ve düşüncede ise demokratım” dedi.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Genel Koordinatörlüğü görevini de yürüten Semih Pala, 150 milyon dolarlık bir yatırım olan Merinos AKKM’nin şehir ve ülke için önemli olduğunu vurguladı. Tesisleri belediye şirketi tarafından işletildiğini ve yönetildiğini hatırlatan Pala, Merinos AKKM’nin Türkiye’nin en yoğun kongre kültür merkezi olduğunu belirtti. Kavga için değil, icraat için görevde bulunduklarına değinen Pala, geçmişle kavgalarının olmadığını, artık yönetici oldukları için tenkit ettikleri eksikleri gidermek için çalıştıklarını dile getirdi. Merinos AKKM’nin, Bursa’nın sosyal, kültürel ve sanat merkezi olduğunu söyleyen Pala, yerli ve yabancı birçok kişinin de incelemek üzere tesislere geldiğini belirtti.
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ