YEREL YÖNETİM REFORMUNA DESTEK
08 MART 2012
BASIN BÜLTENİ
YEREL YÖNETİM REFORMUNA DESTEK
- AB VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORTAK FİNANSMANIYLA 27 AY BOYUNCA YÜRÜTÜLECEK OLAN ‘YEREL DÜZEYDE KATILIMCI STRATEJİK YÖNETİŞİMİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ, MERİNOS AKKM’DE DÜZENLENEN TOPLANTIYLA BURSALILARA ANLATILDI.
BURSA – Bursa Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve kamu hizmetlerinde şeffaflığın, vatandaş katılımının artırılmasına katkı amacıyla 10 büyükşehir ve 16 belediyede yürütülen ‘‘Yerel düzeyde katılımcı stratejik yönetişimin geliştirilmesi projesi’, ‘vatandaş katılımı’ temasıyla Bursa’daki yöneticilere anlatıldı.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla, VNG International (Hollanda) liderliğindeki TEPAV, WYG International, WYG Türkiye ve Habitat için Gençlik Derneği ortaklığında, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, 27 ay boyunca 10 büyükşehir ve 16 belediyede uygulanacak. Kamu hizmetlerinde şeffaflığın ve vatandaş katılımının artırılmasına katkı amacıyla yürütülen proje, Bursa Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) düzenlenen toplantıyla Bursalı yöneticilere de anlatıldı.
‘Vatandaş katılımı’ konusunun ele alındığı toplantıya, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Bursa Kent Konseyi üyeleri, mahalle muhtarları, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, toplantıya katılan kent konseyleri üyelerine, belediye yöneticilerine ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür etti. Katılımcı mekanizmaların temsili demokraside yaşanan krizlerin sonucunda ortaya çıktığını belirten Keskin, “Katılımcı mekanizmalar, denetim sürecini sıklaştıran ve kamuyu denetime tabi tutan araçlardır. Bu bağlamda ülkemizde katılımcı mekanizma olarak kent konseylerinin kurulması şanstır. Bursa ise Türkiye’de diğer illerden çok daha şanslı, çünkü 1995 yılından bu yana Bursa Kent Konseyi çalışmaktadır. Etkili çalışmalarıyla Türkiye’deki diğer kent konseylerine örnek olmaktadır” dedi.
Altı oturumda tamamlanacak olan eğitim sürecince kent konseyleri ve katılımcılık konularında çeşitli kavramlar, uygulamalar, yerel karar alma ve planlama süreçlerinde katılım aşamaları 4 eğitmen tarafından katılımcılara aktarılacak.
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ