ZİRVEDEKİLER TECRÜBELERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI

27 MART 2017

BASIN BÜLTENİ

ZİRVEDEKİLER TECRÜBELERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI
- BURSA KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ’NİN DÜZENLEDİĞİ ‘6. İŞİNİ ŞANSA BIRAKMA ZİRVESİ’, ‘YERLİ GÜCÜMÜZ VE ‘ZİRVEDEKİLER’ KONULU OTURUMLARLA DEVAM ETTİ.

BURSA – Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin düzenlediği ‘İşini Şana Bırakma Zirvesi’nde, Türkiye’nin büyük firmalarının başarıya giden yolculukları önemli isimler tarafından gençlere anlatıldı.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu tarafından bu yıl altıncısı yapılan ‘İşini Şansa Bırakma Zirvesi’, ‘Yerli Gücümüz ve ‘Zirvedekiler’ konulu oturumlarla devam etti. Program öncesinde Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve beraberindekiler stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı ve katılımlarından ötürü teşekkür etti.
Zirvenin ikinci oturumu olan ‘Yerli Gücümüz’ konulu bölümde Türk Silahlı Kuvvetleri Geliştirme Vakfı Basın Tanıtım ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Emekli Deniz Kurmay Albay Zeki Yağcı tarafından vakfın yaptığı çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verildi.
Oturumun ikinci konuşmacısı olan Durmazlar Raylı Sistemler Ar-Ge Direktörü Selçuk Cebe be ‘İpekböceği tramvay projesi’ hakkında gençleri bilgilendirdi.

Zirvenin son oturumu olan ‘Zirvedekiler’ bölümünün moderatörlüğünü Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni üstlendi. Gençlik Meclisi’nin önemli projelerinden biri olan ‘İşini Şansa Bırakma Zirvesi’nin gençlere büyük artılar katacağını söyledi. Programın, gençlerin iş dünyasıyla buluşmasına ve geleceğe projeksiyon tutmasına imkan vereceğini aktaran Çepni, “Tüm gün süren zirveye gençlerin gösterdiği önem bizleri sevindiriyor. Uzun ince bir yol olan iş dünyasında bir ömür geçiren yöneticilerin gençlerle buluşmasını önemsiyoruz” dedi.

Oturumun ilk konuşmacısı olan Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, gençlere kendisi hakkında bilgi verdi. Devlet memurluğundan ayrılarak mobilyacılık sektöründe başladığı girişimcilik serüvenini anlatan Doğan, Doğtaş markasının nasıl ortaya çıktığını, nasıl gelişerek bir Türkiye markası olduğundan bahsetti. Şirketler grubu stratejisini de gençlerle paylaşan Doğan, kendisinin para olmadan işlere giriştiğini ve başarılı olduğunu dile getirdi. Doğan, “3-5 kuruş olmadan da bir şirket kurulabilir. Bende fikir varsa ve parası olan birini de bulursam, bize fırsat sunacak bir işse fabrika kurulabilir. Doğtaş’ı da riske girip çektiğim krediyle kurdum. Yurtdışında da ortaklıklar kurarak ürün sattık. 6 kardeşime ait hiçbir şirket yok. 25 şirkete de 6 kardeş ortak. Ayrıca yabancı ortaklarımız var. Ortaklıkları bu yüzden önemseyin. Yaptığınız işlerde mutlaka farklı olmaya çalışın” dedi.

Oturumun ikinci konuşmacısı olan TURKCELL Bulut Servisleri ve Veri Merkezleri Yöneticisi Ali Kurtul ise, şirket, çalışma koşulları ve veri merkezi hakkında bilgi verdi. Şuanda Türkiye’de 35 milyon aboneye sahip olduklarını, Türkiye’nin en büyük mobil operatörü olduklarını aktaran Kurtul, uygulamalardan da bahsetti. Hizmetlerin kesintisiz verilebilmesi için veri merkezlerinin büyük önem taşıdığını anlatan Kurtul, isteyen müşterilere veri merkezi hizmeti de sattıklarını dile getirdi. Yeni şirket kuran girişimciler için fırsat olduğunu söyleyen Kurtul, “Yatırım yapmadan sadece ihtiyacınız olan kadarını kiralayabiliyorsunuz. Uzman olunmayan alan efor harcamak yerine işi profesyonelce yapan firmalardan hizmeti satın alabiliyorsunuz. Şuan kullandığımız verilerin yüzde 96’sı yurtdışına çıkıyor. Bunda da millileşmemiz, Türkiye’nin verisini Türkiye’de tutmamız gerekiyor. Bunun için de şirketlerimize ve gençlerimize önemli rol düşüyor” dedi.

Oturumun sonu konuşmacısı olan Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ Komponent Hizmet Başkanı Salih İnce ise THY ve THY Teknik AŞ ile diğer alt şirketler hakkında gençleri bilgilendirdi. 2003 senesinin THY için bir dönüm noktası olduğunu ifade eden İnce, 2003 öncesinde 60 civarı uçağı olan, herhangi bir bakım hizmeti vermeyen şirket olduklarını, 2003’ten sonra ise ciddi atılım yapıldığını aktardı. Şu anda 10 milyar dolardan fazla cirosu olduğunu belirten İnce, “GSMH’si 700 milyar dolar olan Türkiye için şirketi büyük önem taşıdığını görebiliyoruz. Çalışmalarımızı her zaman bu ciddiyetle ele alıyoruz. Dünyada bakım pazarında 8. sıradayız. Hedefimiz 2021’de dünyada 5. olmak istiyoruz. Planlarımızı buna göre yaptık. 2021’de 3. Havaalanı ile birlikte 425 bin metrekare kapalı alanımız olacak” dedi.

Program daha sonra soru cevap bölümüyle sona erdi. Zirvenin sonunda gençlere katılım belgesi takdim edilirken, yapılan çekilişle gençlere hediyeleri dağıtıldı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ